20 Feet Tall

Sisters in Songwriting brengt de Single 20 Feet Tall van het gelijknamige album uit rondom Internationale Vrouwendag. Het nummer gaat over de kracht van een vrouw die zichzelf staande houdt (20 feet tall).

Het compilatiealbum zal in het voorjaar worden uitgebracht. Op de cover zullen de namen van alle 18 vrouwelijke creators staan die aan het album hebben meegewerkt: van schrijvers, singers en producers tot founders van het collectief en mixing- en mastering engineers.

De eerste Single is een samenwerking tussen afropop artiest Jaskelis en producer Ayu Lestari. Zij hebben een blend gemaakt van hun artistieke sound waarin er een cross-over is gemaakt van pop met elementen van R&B en Afro.

Sisters in Songwriting organiseerde in januari 2020 een all female Writing Camp, met ongeveer 50 getalenteerde artiesten: van singer-songwriters, tot producers en engineers. Sisters in Songwriting wil de positie voor vrouwen in de muziek versterken door samen te werken, kansen te creëren, masterclasses en writingcamps te organiseren en verhalen te delen. Met elkaar wordt er een sisterhood gevormd, onder mannen zien we al vaak een bro-cultuur en dat heeft mede geïnspireerd om dit collectief op te starten.

Vanaf 6 maart brengt Sisters in Songwriting een nieuwe serie podcasts uit. Hierin worden verhalen gedeeld van vrouwelijke artiesten. Op Instagram zien we vaak de mooie kant van de muziekwereld. In de podcast horen we verhalen over uitdagingen, hoe je hier mee om kunt gaan en krijgen de luisteraars tips & tricks. Uiteraard gaat het ook over de mooie kant van muziek en bespreken we nieuwe releases.

© Copyright - Sisters in Songwriting
DutchEnglish