Album release 20 Feet Tall

All Female geproduceerd

Sisters in Songwriting organiseerde in 2020 een Writing Camp, met ongeveer 50 getalenteerde vrouwelijke artiesten. Het resultaat is het muziekalbum 20 Feet Tall, dat uitkomt op 26 februari 2021. Dit unieke album is volledig geproduceerd door female artists: singer-songwriters, producers en engineers. In totaal hebben 20 muzikanten aan het album meegewerkt, onder andere Jaskelis, Romy Dya en Ayu Lestari.

Hester, initiatiefnemer: ’Met dit album laten we de diversiteit en kracht van getalenteerde vrouwelijke artiesten zien door dit als collectief in de wereld te zetten. Sisters in Songwriting zet zich in voor meer gendergelijkheid in de muziekindustrie. We creëren kansen door samen te werken en laten zien dat er behalve singer-songwriters ook goede vrouwelijke producers en engineers zijn.”

Ayu, initiatiefnemer: ‘We willen jonge artiesten die de ambitie hebben producer, rapper, engineer of singer-songwriter te worden, inspireren. ”

Sisters in Songwriting gaat jaarlijks een album uitbrengen, met zowel gevestigde als opkomende vrouwelijke artiesten.

Album 20 Feet Tall

Het album 20 Feet Tall komt uit op 26 februari 2021. De gelijknamige single 20 Feet Tall, (Jaskelis en Ayu Lestari) en het nummer Don Dada (Chanti en Stella Key) werden al in 2020 uitgebracht.

Jaskelis, singer-songwriter

Jaskelis zingt met 20 Feet Tall over de kracht van een vrouw die zichzelf staande houdt. Jaskelis is een inspirerende independent artiest met Finse, Nigeriaanse en Nederlandse roots. Zij wil de wereld veroveren met haar Afro Pop en spreekt zich uit over maatschappelijke thema’s, zo trad ze op tijdens het Black Lives Matter protest in Rotterdam.

Richarda, producer

Een van de jongste deelnemer is de 22-jarige producer en singer-songwriter Richarda. Ze studeert aan het Conservatorium in Haarlem. Richarda heeft meegewerkt aan maar liefst drie tracks op het album. Ze hoopt met haar ambitie in muziek ook andere meiden te inspireren.

Romy Dya, singer-songwriter, producer

Romy Dya is bekend geworden als muziekartiest nadat ze een hit had met David Guetta en Martin Garrix. Sindsdien is zij zich volledig gaan storten op muziek. Ze heeft meegewerkt aan het nummer Good With me en Self love en was betrokken als coach tijdens het Writing Camp. Romy Dya is een inspirator voor vrouwen.

Wil jij je muzikale talenten met ons verder ontwikkelen? Neem contact op via www.sisterinsongwriting.nl/contact